Brzepozajmice.eu

Krediti, pozajmice i zajmovi online

Trebate kredit? Javite nam se kako bi Vam omogućili kredit!

Kako platiti i zatvoriti ovrhu?

Što je ovrha?

Putem ovrhe ili ovršnog postupka ovrhovoditelj prisilno naplaćuje dug ovršenika. Ovrhovoditelj je firma, a ovršenik je osoba koja ima određeni dug prema firmi. Kada je osoba u nemogućnosti podmiriti račune, dugovanja tada ovrhovoditelj stavlja ovrhu nad njegovim računom, a to se još zove i blokada računa.

Što može biti predmet ovrhe?

Ovrha se može vršiti nad ovršenikovom plaćom, pokretninama, nekretninama, određenim vrijednostima, udjelima nad trgovačkim društvima, nad dionicama, dok postoji dio nad kojim se ne može izvršavati ovrha.

Nad čime se ne smije izvršavati ovrha?

Postoji dio sredstava ovršenika nad čime se ne smije izvršavati ovrha, a koja su nužna za život. Tako se ne izvršava ovrha nad invalidskim osiguranjem, dječjim doplatkom, na primanjima s osnove zakonskog uzdržavanja, nezaposlenosti i tome slično, te se ne smije plijeniti plaća do ⅔ njene visine.

Kako zatvoriti ovrhu?

Ovrha se može zatvoriti tek onda kada je dug u cijelosti podmiren. Isto tako, ukoliko se dođe do određenog dogovora između ovrhovoditelja ili ovršenika oko naplate duga tada se također ovrha može maknuti s računa. Ako je postignut dogovor da će ovršenik podmiriti svoj dug u ratama ili na neki drugi način, tada ovrhovoditelj obaviještava FINU da makne ovrhu s ovršenikova računa.

Ukoliko trebate zatvoriti ovrhu a nemate financijsku mogućnost te vam banka ne može pružiti tu pomoć, tada se možete obratiti profesionalnim i nebankarskim institucijama ptem interneta. Putem njihovih web stranica možete zatražiti brze pozajmice te tako riješiti svoj problem u roku samo jednog dana. Potrebna je samo prijava, tek osnovni dokumenti, a ovrhu možete riješiti u roku od samo petnaestak minuta od uspješne prijave. Novac vam sjeda na račun čim dobijete potvrdu putem SMS poruke da je brza pozajmica odobrena.

Trebate kredit? Javite nam se kako bi Vam omogućili kredit!